Burek cu varză

de madi_marin in Aperitive / Garnituri, 5 Ian 2014 | 6721 vizualizari

 

Mi-am propus de ceva vreme să fac reţeta asta, însă de-abia acum i-a venit rândul. Şi cum varza acră se află printre preferatele mele, am optat să pregătesc burek-ul în varianta asta, şi nu cu varză dulce cum am vazut pe la alţii. N-am să precizez o sursă anume de unde m-am inspirat , pentru că am vazut că e cam aceeaşi reţetă peste tot. Enjoy!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet foi de plăcintă
  • cca. 600 - 800 g varză preparată (acră sau dulce)
  • ulei
  • cca.100 ml apă minerală
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burek cu varză:

Varza se prepară sub formă de mâncare scăzută la cuptor, cu ceapă mai multă, boabe de piper ,foi de dafin şi pastă de roşii. Se lasă la răcit.

Se unge uşor cu ulei  şi se tapetează o tavă de 18/27 cm cu hârtie de copt (uleiul va ţine hârtia lipită de tavă şi va fi mai uşor să asamblăm plăcinta). Se aşează un strat de 3-4 foi unse sau stropite doar cu ulei, apoi umplutură, iar foi, iar umplutură. Ultimul strat e de foi unse. Se taie burek-ul cu un cuţit foarte bine ascuţit (dreptunghiuri, pătrate…cum se doreşte), apoi deasupra se toarnă apa minerală.

Se dă tava la cuptor la foc micuţ până ce foile deasupra s-au rumenit şi au devenit crocante.

Se răceşte şi se poate servi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Burek cu varză" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (36)

madi_marin 1

06.01.2014, 19:19

Ruxy...saru'mana mult

madi_marin 1

06.01.2014, 19:20

deci Dia Marin te cheama, ok?

danakarin 1

07.01.2014, 09:30

Buneee! Dar mie si prezentarea imi place, ca la toate rtetele tale! Super poza! Te vizitez din cand in cand pe blog!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv Cosulete cu ciuperci